Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Πρόβλημα πρόβλημα , ποιός θα το λύσει ?

Αγαπητοί αναγνώστες ,
Θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή και συμβολή σας σε ένα ζήτημα που με βασανίζει . Ίσως σαν τρίτοι παρατηρητές μπορείτε να δείτε πιο ξεκάθαρα την κατάσταση και να δώσετε την λύση.(σε μένα είναι λίγο δύσκολο γιατί γνωρίζω από κοντά τα άτομα και την κατάσταση και μου είναι λίγο δύσκολο…)

Λοιπόν θα σας διηγηθώ μια ιστορία ,μετά την οποία καλείστε (με σοβαρά όμως επιχειρήματα όχι κουλαμάρες ) να διαλέξετε ποιος έχει ‘’δίκιο’’ και ποιος όχι…
Λοιπόν έχουμε δύο φίλους τον Λουκά και τον Σωτήρη . Both gays . Και οι δύο εξαίρετοι νέοι .Ο Λουκάς με τον Σωτήρη είναι κολλητοί περίπου 8 χρόνια . Ο Σωτήρης είχε περισσότερες εμπειρίες από τον Λουκά και γενικότερα περισσότερες ‘’σχέσεις’’ από τον Λουκά. Τώρα με το σχέσεις εννοούμε ότι θέλετε από μια βδομάδα μέχρι 2 μήνες διάρκεια και αυτό γιατί ο Σωτήρης είναι από τα άτομα που αν μείνει μόνο του για μια μέρα χωρίς σχέση , κάτι παθαίνει . (Δεν τον κρίνουμε για αυτό , είναι στοιχείο όμως που μας ενδιαφέρει…)

Ο Λουκάς από την άλλη εξαιτίας πολλών καταστάσεων δεν έχει τόσες εμπειρίες σε σχέση με τον Σωτήρη αλλά πολύ λιγότερες όπως επίσης και ότι έχει υπάρξει εκτός σχέσης (με όποια έννοια και αν θέλετε) για πολύ μεγάλα διαστήματα . Ο Σωτήρης όποτε τα έφτιαχνε με κάποιον και βέβαια η σχέση αυτή κρατούσε πάνω από 2-3 βδομάδες , γνώριζε πάντα το έτερον του ήμιση στον κολλητό του Λουκά όπου και κάνανε όλοι μαζί παρέα . Βέβαια και ο Λουκάς όποτε βρισκόταν σε σχέση ασφαλώς και γνώριζε τον δικό του στον κολλητό του κτλ… Ο Σωτήρης , όποτε ο Λουκάς έβγαινε ραντεβού με κάποιο παιδί από νετ , εκτός του ότι έριχνε τρελή ανάκριση στον Λουκά , του έκανε προτάσεις πάντα του στυλ : να πάρω τον δικό μου και εσύ τον δικό σου και να βγούμε όλοι μαζί ,να δει το παιδί ότι έχεις φίλους που έχουν σταθερές (αν ήταν με σταθερή) σχέσεις για να το εκτιμήσει? (παρά το γεγονός ότι ο Λουκάς δεν είχε βγει καν με το παιδί για καφέ). Ο Λουκάς ‘’ενοχλημένος’’ από τις προτάσεις του Σωτήρη , τις απέρριπτε πιστεύοντας πάντα ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο , και σαν μόνη απάντηση από τον Σωτήρη έπαιρνε ένα στεγνό ‘’ξεκόλλα’’ και ότι έχει κολλημένα και οπισθοδρομικά μυαλά.

Και ερχόμαστε στο τώρα και στο ‘’πρόβλημα’’ μας……
Ο Σωτήρης είναι σε σχέση η οποία πηγαίνει αρκετά καλά και με προοπτικές μακροβιότητας .Μέχρι στιγμής κλίνουν αισίως 1μιση μήνα σχέσης περίπου . Ο Σωτήρης ασφαλώς και είχε γνωρίσει την νυν σχέση του στον κολλητό του περίπου δυο εβδομάδες αφότου απέκτησε την νέα αυτή σχέση.

Ο Λουκάς από την άλλη ήταν μπακούρι μέχρι που αποφάσισε να δώσει μια ακόμα ευκαιρία σε έναν γκόμενο φάντασμα που αποφάσισε να εμφανιστεί μετά από αρκετό καιρό και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία . Τον γκόμενο φάντασμα δεν τον είχε γνωρίσει ο Λουκάς στον Σωτήρη ,παρά τις πιέσεις του Σωτήρη. Παρόλα ταύτα όμως ο Λουκάς είχε αναφέρει το περιστατικό στο παρελθόν στον Σωτήρη , απλά όμως τότε δεν έκατσε κάτι παραπάνω από σχέση για τον Λουκά οπότε το βρήκε ανούσιο να μπει στην διαδικασία να τον γνωρίσει στον κολλητό του. Με την επιστροφή του, ο γκόμενος φάντασμα έταξε μακροχρόνια σχέση στον Λουκά (προφανώς είδε τι υπάρχει εκεί έξω και τον εκτίμησε παραπάνω ) παρόλα ταύτα ο Λουκάς τον έβλεπε λίγο με επιφύλαξη γιατί την προηγούμενη φορά του είχε τάξει τα ίδια και είχε εξαφανιστεί…

Ο Σωτήρης αφού πληροφορήθηκε την επιστροφή του γκόμενου φαντάσματος , επέμενε στον Λουκά να τον γνωρίσει επιτέλους , ο Λουκάς όμως δεν ένοιωθε ‘’ έτοιμος ‘’ να τον παρουσιάσει στον κολλητό του γιατί δεν ήταν σίγουρος για τις βλέψεις του γκόμενου φαντάσματος και ήθελε λίγο περισσότερο καιρό να βεβαιωθεί και θα τον παρουσίαζε κάποια στιγμή . Τις προάλλες μεταξύ του Λουκά και του γκόμενου φαντάσματος δημιουργήθηκε ένα καβγαδάκι που είχε σαν αποτέλεσμα να φάει ο γκόμενος φάντασμα ένα ωραιότατο ‘’block’’ από τον Λουκά (όχι όμως ότι δεν θα τα ξανάβρισκαν) . Απεγνωσμένος ο γκόμενος φάντασμα , μπήκε στο facebook και μέσα από το προφίλ του καλού του , βρήκε τον κολλητό του και του στείλε μήνυμα να συζητήσουν την κατάσταση… Ο Σωτήρης απάντησε στον γκόμενο φάντασμα και έστειλε σε μήνυμα το κινητό του και μίλησε μαζί του οπου και τον συμβούλευσε τι να κάνει προκείμενου να κερδίσει πίσω την χαμένη εμπιστοσύνη του Λουκά ……

Ωραία μέχρι εδώ. Η παρεξήγηση ανάμεσα στον γκόμενο φάντασμα και τον Λουκά λύθηκε . Έλα όμως που τις προάλλες ο Λουκάς είχε μια δουλειά το απόγευμα και ο Σωτήρης είχε κανονίσει να βγεί με την σχέση του , αποφασίζει και παίρνει τηλέφωνο τον γκόμενο φάντασμα και του λέει έλα ,είμαστε με τον δικό μου και λέμε να πάμε βόλτα , θες να έρθεις ? Ίσως και να έρθει μετά και ο Λουκάς (ο οποίος δεν μπορούσε γιατί είχε να κάνει μια δουλειά , για την οποία γνώριζε ο Σωτήρης και μετά το πέρας της δουλειάς είχε και μια άλλη υποχρέωση για την οποία δεν γνώριζε ο Σωτήρης)

Ο γκόμενος φάντασμα δέχτηκε και πήγε για καφέ και 2 ώρες μετά που κατάφεραν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία ο Σωτήρης με τον Λουκά ,αναφέρει ο Σωτήρης στον Λουκά ότι έχουν πάει για καφέ με έναν ‘’γνωστό του’’ . Ο Λουκάς απόρησε και ο Σωτήρης του αποκάλυψε ότι ήταν ο γκόμενος φάντασμα…. Ο Λουκάς όμως τότε τα πήρε : Από πού και ως που κάλεσε ο Σωτήρης τον γκόμενο φάντασμα για καφέ και γιατί δεν ενημερώθηκε τουλάχιστον πρώτα αυτός για το αν θα έπρεπε να πάνε για καφέ ή όχι , ισχυριζόμενος ότι θα τον γνώριζε στον Σωτήρη όποτε και αν εκείνος αισθανόταν έτοιμος και όχι όποτε ήθελε ο Σωτήρης . Ο Λουκάς έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό του Σωτήρη αναφέροντας του ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό και οτι αυτός δεν θα του έκανε ποτέ κάτι αντίστοιχο στην δική του θέση .. (που πάντα γνώριζε τους γκόμενους του Σωτήρη με πρωτοβουλία του Σωτήρη και όχι δική του , αφήνοντας του περιθώριο να αισθανθεί άνετα και μετά να τον παρουσιάσει..)
Ο Σωτήρης του απάντησε με ένα ‘’Ξεκόλλα’’

Από εκείνη την ημέρα δεν μιλιούνται ο Λουκάς με τον Σωτήρη…. Ο Λουκάς πιστεύει ότι η στάση του Σωτήρη ήταν απαράδεκτη και ότι θα έπρεπε να σεβαστεί το γεγονός ότι θα παρουσίαζε τον γκόμενο φάντασμα σε αυτόν και τον δικό του , όποτε αυτός ένοιωθε έτοιμος . Από την άλλη ο Σωτήρης πιστεύει ότι ο Λουκάς είναι πουριτανός και συντηρητικός και επιμένει ότι αυτό που έκανε δεν ήταν καθόλου κακή κίνηση και ότι το πρόβλημα δεν το έχει αυτός αλλά ο Λουκάς ….
Και εδώ έρχεσαι να δώσεις μια χείρα βοηθείας εσύ φίλε αναγνώστη γιατί εγώ τους ξέρω και τους δύο και δεν ξέρω ποιανού το μέρος να πάρω .
Αντικειμενικά και σαν εξωτερικός παρατηρητής , ποιος έχει δίκιο στην ιστορία ?

13 σχόλια:

chaos_onion είπε...

Εγώ είμαι με το μέρος του Λουκά.

Κατ'αρχάς, ποτέ μα ποτέ δεν ανακατέβουμε τους φίλους του συντρόφου μας στα προσωπικά μας. Δεν υπάρχει λόγος να τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση ως μεσάζοντες (για τον φαντομά το λέω αυτό).

Από κει και πέρα, καλή η όλη "ξεκόλλα" attitude του Σωτήρη αλλά οφείλει να σεβαστεί το οτι ο Λουκάς έχει το δικό του "πρωτόκωλο" για τέτοια θέματα.

Το δικό μου σωστό δεν είναι απαραίτητα και δικό σου. Κι όσο προσπαθείς να με κάνεις ίδιο με σένα μου δίνεις να καταλάβω πως δε νιώθεις ΕΣΥ καλά με τον εαυτό σου και ψάχνεις να στηριχθείς. (γενικό αυτό - κολλάει σε πολλές περιπτώσεις).

Καλή πρόθεση είχε το παιδί, δεν το αμφισβητώ αυτό, απλά στην εκτέλεση πάσχει λίγο. Αυτό απ'την πλευρά του ο Λουκάς οφείλει να του το αναγνωρίσει και είμαι σίγουρος οτι θα ηρεμίσει και θα κάτσει να κουβεντιάσουνε. Αρκεί βέβαια και ο Σωτήρης να καταλάβει οτι ο τρόπος που επέλεξε να βοηθήσει τον φίλο του να ξεπεράσει τα όποια "κολλήματα" νομίζει οτι έχει δεν ήταν ο σωστός.

Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι.

...και με'γειά το blog (λες και δε θα το έβρισκα :P)

chaos_onion είπε...

Και κάτι ακόμα γενικό που ξέχασα. Εκτός αν μιλάμε για σχέση-γάμο-love of my life και τα σχετικά, η σχέση γκόμενου-κολλητού έχει κάποια όρια. Και το λέω απ'τη πλευρά του κολλητού που του'χει κατσικωθεί ο γκόμενος του άλλου στο σπίτι επι τρεις ημέρες και κλαίει γιατί χωρίσανε. Για να μη πω για τις περιουσίες που'χουν ξοδέψει σε κεράσματα για να με πάρουν με το μέρος τους (που εγώ συνήθως με το μέρος τους είμαι γιατί οι φίλοι μου τους ταλαιπωρούν αλλά δε χρειάζεται να το ξέρουν αυτό >:-> ).

tovenito είπε...

νομίζω πως έχει δίκιο ο λουκάς. πολύ ξεκάθαρη η στάση του και η συμπεριφορά του όλα τα χρόνια. με ένα ξεκόλλα δεν σημαίνει ότι συγχωρούνται τα πάντα.
ψηφίζω λουκά, με επιφύλαξη φυσικά, γιατί δεν έχουμε όλα τα στοιχεία

the boy with the arab strap είπε...

αν οντως ειναι ετσι τα γεγονοτα ο λουκας εχει δικιο.

Gaymer είπε...

tovene,ti stoixeia tha itheles parapanw?na sta dwsw!

revqueer είπε...

Λουκάς δαγκωτό. Εγώ θα ξεμάλλιαζα Σωτήρη κι επίσης δε χωνεύω το γκόμενο φάντασμα.

tovenito είπε...

θέλω να πω ότι δεν ξέρουμε την αλήθεια του σωτήρη, αλλά την αλήθεια του σωτήρη μέσα από τη δική σου οπτική. δεν ξέρω αν με κατανοείς. απλά μου φαίνεται ότι εμμέσως στο κείμενο ήδη έχεις πάρει θέση. και η στάση του λουκά είναι σίγουρα πιο εντάξει. αυτά!

Ανώνυμος είπε...

Αν και strιτόπουλο θα πάρω θέση γιατί πάνω-κάτω οι κανόνες ίδιοι είναι σε όλες τις σχέσεις. Θα συμφωνήσω με κάποιον φίλο πιο πάνω που λέει ότι όπως έχεις παρουσιάσει τήν ιστορία έχεις ήδη πάρει θέση και προϊδεάζεις και τόν αναγνώστη να ταυτιστεί μ' αυτήν. Όχι όμως πως έχεις άδικο στο σκεπτικό σου.
Στην ουσία για μένα υπάρχουν δύο πρόσωπα που είναι λάθος στη συγκεκριμένη ιστορία. Ο Σωτήρης και ο φαντασματάκιας. Όσο λάθος είναι ο πρώτος που τόν κάλεσε χωρίς να λάβει υπόψη του τήν επιθυμία τού Λουκά, το ίδιο και περισσότερο λάθος είναι για μένα ο φαντασματάκιας που πήγε, και θα τόν χαρακτήριζα μάλιστα επιρρεπή στη λαδιά, οπότε και θα προέτρεπα τόν Λουκά να κοιτάξει προς άλλη κατεύθυνση.
Η αθωότητα που προσπαθεί να περάσει ο Σωτήρης με προτροπές τού τύπου "ξεκόλλα" μόνο καλές προθέσεις δεν μού φέρνει στο νου.
Κάποιος ίσως να πει, έλα μωρέ, συμβαίνουν αυτά μεταξύ κολλητών. Τότε ζητώ συγγνώμη εγώ που μάλλον έχω διαφορετική άποψη για τήν έννοια τής λέξης κολλητός.
Βέβαια, αν η φιλία σε βάθος χρόνου ήταν δυνατή και έχει αντέξει πολλά, θα ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο. Αν δηλαδή υπάρχει ο λεγόμενος πρότερος έντιμος βίος όλα συγχωρούνται και δίνεται στον όποιο φταίχτη μια δεύτερη ευκαιρία. Αν όμως είναι υπότροπος, ας με συγχωρήσει ο Λουκάς αλλά καλύτερα ν' αρχίσει να χαιρετάει τόν… πλάτανο.

Ανώνυμος είπε...

Μην ανακατευεσαι μαλακας θα βγεις.παντα ετσι γινετε με κωλοκαταστασεις.

Gaymer είπε...

@All (mostly)
Prospathise kai apefyga prosdiorismous kai gia ta proswpa kai twn 2 atomwn.Eilikrina den meroliptw se kanenan apo tous 2 , eksallou opws anefera kai stin arxi tis afigisis kai oi 2 einai aksiologoi anthrwpoi kai apisteytoi xaraktires, asyzititi...
Telos pantwn , akri pantws toses meres den vlepw na vrisketai.Ti na pei kaneis.

the boy with the arab strap είπε...

ετσι ειναι με τις φιλιες και τους ερωτες ,αν ηταν να ξεμπλεκεις ετσι ευκολα ....

Ανώνυμος είπε...

Δεν γινεται να ακουσεις κατι υπο το
πρισμα της αντικειμενικοτητας.
Και αυτο γιατι η αληθεια βρισκεται παντα καπου στην μεση και εδω υπαρχει μονο η μια πλευρα.

Ανώνυμος είπε...

Ασε που το ζητουμενο θα πρεπει να ειναι τι μπορει να γινει και οχι το ποιος εχει δικιο η μη.